четвъртък, 3 октомври 2013 г.

Списък с местата, където можете да направите дарения за бежанците в България. Силата на страха. Или "Kак властта превръща страха в свое оръжие."

Те са просто деца. Грях е да ги наричаш по друг начин. Грях е безразличието, страха и негодуванието от опита им да останат живи... свободни и живи.

 
 
 
 

   След като си първата страна, подкрепяща война, трябва да си и първата страна, готова да приеме бежанците на тази война..
Хайде да престанем да се връзваме на машинациите в информационното пространство, защото не знам соросоиди ли са, масони ли са, илюминати или някакви други, но определено умеят да манипулират, защото имат парите, влиянието, възможността... 

  Вчера през границата ни са преминали 150 бежанци и това е широко отразено от журналистите, но никой не спомена, че преди 3 години на същата дата (2.10.2010), през границата са преминали 200 такива.
Вижте сега- всяка власт има интерес да създаде страх у Вас- страх от група хора, от явления, болести или от неизвестността, за да може да предложи ЗАЩИТА. Когато това се случи, човека започва да вярва на властта или поне да я приема, като един негов защитник, без когото се чувства застрашен, недостатъчно подготвен, безсилен.

Можете да помогнете на сирийските бежанци, като направите дарения. Това е списък с нещата, от които има най- голяма нужда:
- Адаптирани млека от 0-3 години.
- Памперси.  Всякакви размери.
- Дамски превръзки – изключително необходими.
- Сапуни (за миене и за пране!), шампоани, пасти за зъби, четки за зъби, веро и др.
- Парцали и кофи за чистене.
- Пликове за боклук.
- Легени.
- ТЕНЖДЕРИ/КИ и всякаква посуда, вкл. и прибори, шоли, канчета и др., които са удобни за употреба на котлон. Крайно недостатъчни. Хората молеха за по една тенджера.
- Одеала.
- Чаршафи – дарените от хуманитарна организация, работеща с държавни ведомства, са използвани за създаване на паравани между отделните семейства в стаите. Всеки търси лично пространство и уединение.
- Хавлиени кърпи.
- Кани за подгряване на вода.
- Храни. Хората са гладни. Пакетирани и консервирани в срок на годност.
- Обувки (зимни), връхни дрехи- якета и палта за всяка възраст и пол.

 СПИСЪК С МЕСТАТА, В КОИТО СЕ ПРИЕМАТ ДАРЕНИЯ (при промяна, ще бъде обновен)
СОФИЯ:
1. Сирийският клуб на бул. “Витоша” 146 (на ъгъла на бул. “България” и Бул. “Витоша”) от 12.00 всеки ден
2. Ул. “Княз Борис 154А”
3. Ж.к. Дружба. бл. 50

Фейсбук групите, в които непрекъснато се подава информация за дарителските акции са Хуманитарна помощ за бежанците в България и Приятели на бежанците.В тях непрекъснато има хора, които могат да отговарят на специфични въпроси.


  Следващите снимки не са за хора със здравословни и психически проблеми. Те са кървави, представящи най- грозното лице на войната... защото страха има много лица, а това е най- стряскащото!

 


 

 

 
 
 


                                                    ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ

автор: Светлин Балкански

Няма коментари:

Публикуване на коментар